Ako na akné

Očistné kúry proti akné: Poznáte ich?

Móda a krásaPleť, 1. apríla 2015 
Stále sa vám na niektorých miestach tela objavujú pubertálne pupienky? Tento problém vôbec nie je spojený len s pubertou. Čo však okrem kozmetiky môže na vyrážky zabrať? Napadlo vám skúsiť jarnú očistu, ktorá škaredé pupáky vyženie preč? A bude to fungovať?

Jarné očisty
Môže vnútorná očista pomôcť od vyrážok a zlého stavu pokožky? Niektorí ľudia sa dušujú, že to rozhodne zaberať nemôže, iní by za to dali ruku do ohňa. A vedecké dôkazy potvrdzujú, že pravdu majú skutočne tí druhí. Ako však postupovať najefektívnejšie, aby očista zabrala?

 

Spojenie medzi našou stravou a vyrážkami je jednoznačné. V kultúrach, kde sa stravujú prirodzene, varia si čerstvú stravu, konzumujú ovocie, zeleninu či mäso z voľného chovu, (alebo priamo z prírody) akné jednoducho neexistuje. Vedcom však stačilo zobrať týchto zdravých ľudí bez akné a ponúknuť im stravu bežnú pre ľudí z „civilizovaného" sveta, ktorá je plná rafinovaného cukru, tukov a hormónov a výsledkom (okrem iného) bolo aj objavenie sa akné. Za vznikom akné stoja predovšetkým potraviny, ktoré zvyšujú v našej krvi hladinu inzulínu - takže zo svojej stravy by ste mali vyradiť vlastne všetky potraviny s vysokým glykemickým indexom.

 

Aj keby ste žiadnu ďalšiu či špeciálnu kúru proti akné nezvládli, tento krok samotný spraví s vaším trávením, zdravím, krásou a postavou zázraky. Vynechajte tiež na čas mlieko a mliečne výrobky, ktoré niektorý výrazne zhoršujú stav akné a budete znova o krok bližšie k hladkej pokožke.

TAKTO ľahko môžete mať zdravšiu kožu

Čo môžete ešte skúsiť?
Bez cukru: 
Kúry zamerané na odbúranie cukru v tele. Dokonca aj keď bežne nesiahate po sladkostiach, konzumujete počas dňa mnoho cukru v nápojoch, v jedlách, ktoré nechutia sladko či v rôznych doplnkoch.

 

Čistejšie črevá: Diétne a očistné režimy, ktoré odľahčia vašim črevám a tráveniu celkovo zaberajú nielen proti akné. Začať môžete úplne jednoducho, napríklad veľkým pohárom vlažnej vody s citrónom každé ráno po zobudení. Dobrou alternatívou je aj jablčný ocot a následne svieže ovocné raňajky.

 

Vitamíny: Zaberajú aj vitamínové bomby, a to v podobe čerstvého ovocia a zeleniny, alebo štiav, smoothie a podobných nápojov, ideálne aj s dužinou. Výsledky sa nedostavia zo dňa na deň, doprajte si čas - po mesiaci však bude výsledok vašej snahy viditeľný.

Náš tajný tip
Zinok - konzumujte nielen potraviny bohaté na zinok, ale v prípade dlhotrvajúceho akné si ho doprajte aj ako výživový doplnok v dávke 3 x denne 30 mg po dobu jedného mesiaca a následne ako prevenciu raz denne 30 mg. Prečítajte si v článku Ako zinok pomôže liečbe akné? a zistíte ešte viac.

Čítajte: Oplatí sa míňať PENIAZE na detoxikačné kúry? Lekárka vám to vysvetlí na portáli iZdravie.sk.